tvrziště

Areál bývalé tvrze je tvořen vlastním jádrem tvrziště na skalním suku, vymezeným širokým obdélným příkopem s hodně zaoblenými rohy a na V, SV a JV přilehlým rozsáhlým předhradím, sloužícím patrně jako hospodářské zázemí. Celý komplex tvrze byl zřejmě vymezený nasypaným valem a terénní hranou, na S straně (zřejmě i na J straně) vlastního tvrziště opatřený ještě dalším úzkým příkopem a valem. Zemní fortifikace jsou dosud dobře patrné, avšak Z a S část značně utrpěla snesením valu a umělým vyrovnáním povrchu a na J vytvořením hřiště. Východní vnější val porušuje mladší úvozová cesta vedoucí do prostoru hospodářského zázemí. V příkopu oddělujícího vlastní jádro tvrze od předhradí se nacházejí přitesané skalní výběžky (snad relikty mostnic) vybíhající proti sobě jak od věžní skalky, tak z protější hrany příkopu. Ikonografický a archivní materiál dokládá, že na vlastním pahorku tvrze v západní části areálu stávala podsklepená věžová stavba obdélného půdorysu a na předhradí byl dům s kuchyní a tzv. „novou tvrzí“ mající charakter spíše malého zámečku. Plocha areálu zatravněna, shluky neprostupných křovin a ojediněle vzrostlé zejména ovocné stromy.