městský dům

Obytný městský dům charakteru lidové architektury. Hloubkově orientovaný, zděný a roubený, přízemní se štítem do náměstí. Štítové průčelí trojosé s polovalbou a mírně předstupujícím kabřincem. Ve štítu je dvojice menších okének. Štít charakteristicky předstupuje před boční (dvorní) stranu domu a kryje tak zápraží. Boční fasáda do dvora je trojosá se středním vstupem. Boční stěna je roubená, omítnutá. Patrné je druhotné zvětšení oken. Boční stěna k sousedovi je ve střední části zděná, zbytek je roubený, ale z líce je přizděna cihelná přezdívka. Vazné trámy viditelně přesahují přes fasádu. Hrany jsou zkosené s odsazeným výžlabkem. Zadní fasáda hladká s hliněnou omazávkou roubené konstrukce přízemí, štít polovalbový hrázděný s hliněnou omazávkou. Zadní průčelí 2- osé, okna v přízemí zakryta kolnou. Půdní prostor opatřen nákladnÍmi dvířky po pravé straně štítu. Střecha dnes kryta šindelem.