měšťanský dům Wittmanovský

Tříkřídlá dispozice uzavírá obdélný dvůr. Hlavní průčelí uličního křídla je v přízemí prolomeno obdélnými, pravoúhle zakončenými okenními osami, lemovanými šambranami s ušima. Ve střední části průčelí probíhá mělký rizalit, v něm je umístěn portál půlkruhově zakončený, lemovaný edikulou,s pilíři situovanými nakoso, na dvou mohutných volutách se vypíná segmentově prohnutá římsa s hlavním klenákem, nad ní rozeklaný fronton. Fasádu vertikálně člení vysoký pilastrový řád. Parter oddělen od patra kordonovou římsou. V patře prolomena obdélná, pravoúhle zakončená okna, lemována šambranami, sedí na parapetní římse, v suprafenestře maskaron a vavřínové věnce, zakončena jsou střídavě segmentovým nebo trojúhelným frontonem. 2. patro má rovněž obdélná pravoúhle zakončená okna, lemovaná šambranami s ušima. Průčelí je završeno tympanonem. Krytina prejzová. Dvorní křídla mají hladkou fasádu. Dochován balkonek na volutových křídlech, okna jednoduchá šestitabulková. V interiérech dochováno schodiště, obložené mramorem a v patře sály se štukovou výzdobou stropů. Průjezd klenut valeně s výsečemi.