venkovský dům

Podélný přízemní, zčásti roubený dům s polovalbovou střechou, krytou eternitovými šablonami. Svisle bedněné štíty ze širokých prken, jižní překryt eternitem, průčelí s 5 okenními osami, vlevo obytná část se 2 dvoukřídlými okny v líci fasády, ve 4. ose zleva vjezd v kamenném ostění, segmentově zaklenutý s klenákem a pásky, kamenné nájezdníky. Vrata dvoukřídlá, skládaná do 4 polí, v segmentu skládaná paprskovitě. V pravé části hospodářské prostory, z průjezdu přístupny původními dveřmi klasovitě skládanými - obytná část nověji upravovaná, do dvora trojdílné široké okno, ve štítové stěně 2 okna. Roubení čáístečně nahrazeno cihelným zdivem. Střecha na 3 stranách značně přesahuje, nesena je vystupujícími vaznými trámy.