sousoší Kalvárie

Sousoší je umístěno na vysokém soklu s bočními volutovými křídly, členěném pilastry a ukončeným vyloženou římsou. Ve svém středu přechází v nízký podstavec, který nese kříž s plastickým pískovcovým korpusem. Tělo Kristovo rozepjato na kříži, kolena vytlačena dopředu, nohy přibity jedním hřebem, chodidlo pravé nohy kryje nárt levé. Bederní rouška je zauzlena na pravém boku a cípy vlají volně po obou stranách těla. Po stranách kříže stojí na samostatných krychlových soklech, umístěných na římse společného podstavce, socha P. Marie (vpravo) a sv. Jana (vlevo). Obě plastiky jsou lukovitě prohnuty směrem ke kříži, v obvyklém podání v obvyklých gestech. Plastiky téměř v životní velikosti. Dole pod křížem (v jeho ústí) se nachází lebka a zkřížené kosti. Materiál sousoší - pískovec.