zaniklá středověká ves

Lokalita o ploše ca 200x100 m je situována do podmáčené pramenné pánve na S svahu vrchu Hřeben (606 m) v nadmořské výšce 510 – 530 m. JV okraj střední části lokality je mírně vyvýšen. V této části situovány 2 mohylovité útvary a pozůstatky dalších 3, zkoumaných J.L. Píčem před r. 1909. Dochované objekty mají rozměry 8x7 m a výšku 0,8 m. J okrajem lokality prochází původní i současná parcelní hranice v podobě strouhy a nízkého valu, osázeného listnatými stromy. V sousedství zmiňovaných útvarů v JV cípu lokality při parcelní hranici mezní kámen s písmenem G (panství Grünnberg – Zelená Hora) na J straně a H na S straně. Na Z a S okraji lokality stopy novověké povrchové těžby železných rud minimálně z období po r. 1749, na J lokalita ohraničena stoupáním prudšího svahu, na V straně mírný svah k S. Ca 100 m V zbytky 10 terasovitých políček neurčeného stáří oddělených od sebe pásy vyskládaných z kamene na celkové ploše 150x300 m. Opět narušeno mladší povrchovou těžbou. 1 km JZ a Z úseky zaniklých úvozových cest.