kaple

Kaple zaujímá celé západní křídlo zámku. Jedná se o podélný jednolodní prostor s užším pětibokým kněžištěm, přístupný od jihu přes otevřenou předsíň. Na východní straně kněžiště se nachází knížecí oratoř. Hlavní průčelí trojboké, završené trojúhelnými štíty pokrytými panelováním z jeptišek. V ose nad velkým čelním oknem štíhlá zvoničková vížka. Při obou podélných stranách jsou připojeny úzké věže s bočními vstupy v přízemí, završené jehlancovými střechami z fiál, jeptišek a kružeb. Interiér kaple prosvětlují vysoká lomená okna, nasazená na průběžnou kordonovou římsu. Mezi nimi jsou přizděny odstupňované opěráky, vrcholící fiálami. Fasády završuje římsa s dekorativním vlysem a balustrádou s kružbami. Plochy fasád pak pokrývá vyrýsované kvádrování. Střecha zvalbená se sedlovými vikýři završenými fiálou. Loď je zaklenuta falešnou síťovou klenbou, závěr hvězdicovou, žebra kleneb jsou svedena na přízední sdružené polosloupky. Plochy stěn jsou vymalovány iluzívním kvádrováním.