kostel Nejsvětější Trojice

Zděná, omítaná, orientovaná stavba. K obdélné lodi je připojeno užší, trojboce uzavřené kněžiště. Před Z stěnou lodi osová věž o obdélné základně (její V stěna založena na štítu lodi; přízemí má funkci předsíňky). K S boku presbytáře přiléhá obdélná sakristie, k Z partii J stěny lodi přiložena pravoúhlá předsíň. Do koutu mezi S stěnu věže a Z stěnu lodi vsazený zhruba čtvercový schodišťový přístavek. Loď má sedlovou střechu krytou eternitovými šablonami a břidlicí a doplněnou vikýři. Oba štíty jsou trojúhelné; V završuje kamenný kříž. V S a J stěně tři okna s hrotitým záklenkem. Presbytář kryje nižší sedlová střecha, nad závěrem ukončená valbou (krytina shodná); na konci hřebene hrotnice. Ve zlomech závěrových stěn a asi uprostřed jeho J stěny omítané opěráky s pultovými stříškami krytými bobrovkami. V J, JV a V stěně vysoké okno s lomeným záklenkem. Fasády lodi a presbytáře jsou členěné předsazeným a hladce omítnutým soklem, podélné stěny navíc profilovanou římsou. Sakristie, předsíň a schodišťový přístavek mají střechy kryté eternitovými šablonami. Sakristie má pultovou střechu a fasády členěné hrubě omítaným soklem a na S straně profilovanou římsou. Štíty omítnuté; v Z zdi vstup s pravoúhlým pískovcovým ostěním a předloženým schodištěm; na S straně lomeně ukončené okénko s mříží; na V straně okno s hrotitým záklenkem. Předsíň má valbovou střechou s železným křížem v hřebeni a fasádu členěnou profilovanou římsou. V J stěně portál s lomeným záklenkem. Schodišťový přístavek kryje rovněž valbová střecha. Soklová partie zvýrazněna pásem hrubé omítky, korunní římsa profilovaná. Na Z straně portál s pískovcovým ostěním; na S obdélné okno. Věž má strmou dlážkovou střechu krytou měděným plechem, z obou stran doplněnou vysokým sedlovým vikýřem. V nárožích střechy dvě hrotnice, navzájem spojené pásem z tyčí a volut. Fasáda je členěná předsazeným soklem a římsami. V Z stěně široký portál s půlkruhovou archivoltou, nad vrcholem kruhový terč s reliéfem hlavy Krista. V 1. a částečně 2. patře na Z straně dvě lomeně ukončená okénka, ve 3. patře na J a S straně obdélné okénko; 4. patro má na J, Z a S straně okno s hrotitým záklenkem a prkennými žaluziemi. Nad Z oknem čtvercový plechový ciferník. Zasklení oken celého kostela je provedeno čtvercovými čočkami nebo barevnými sklíčky do olova (v jednom okně presbytáře figurální motiv).