venkovský dům

Obytné stavení je roubené, přízemní, na vysoké pozdezdívce, orientované štítovým průčelím do návsi. Štítové průčelí je o 3 okenních osách s širokými profilovanými rámy. Štít je svisle bedněný. Kolem štítového a bočního průčelí obíhá ochoz na způsob pavlače s bedněným parapetem a hranolovými sloupky, které podpírají v čele předsunutý štít a na boku přesahující střechu. Pavlač je zvýšená, přístupná dřevěnými schody před vstupem do domu, kde vytváří rozšířené kryté zápraží. Střecha je sedlová, krytá eternitem. Budova má obdélný půdorys a trojdílnou dispozici. Západní (návesní) průčelí dosud stojící ve srubových konstrukcích je řešené jako dvoutrakt. S ohledem na založení ve svažitém terénu je stavba koncipována jako patrová, s pavláčkou na severní (zápražní) straně.