socha Panny Marie Immaculaty

Hranolový podstavec zakončený vyloženou římsou nese nízký sokl ve tvaru komolého čtyřbokého jehlance. Na třech stěnách podstavce se nalézá zajímavě koncipovaný sekaný ornamentální dekor s prvky volut připomínající na čelní stěně poněkud mariánský monogram. Na čelní stěně podstavce byl v minulosti umístěn mladší kovový závěs, který se do současnosti nedochoval, jeho podoba je ale ze starších snímků zřejmá. Na podstavci, na zeměkouli, která je obtočená hadem, stojí postava P. Marie v životní velikosti, ikonografického typu Immaculaty. Sepjaté ruce P. Marie jsou vytočeny doprava. Figurou prochází šroubovitý pohyb. Materiál sochy - středně až hrubě zrnitý arkózovitý pískovec s fragmenty barevných povrchových úprav. Socha není dosud autorsky určená ani datovaná, na podstavci se nenalézá votivní nápis. Socha stávala na prostranství vedle budovy bývalé školy u křížení komunikací, před budovou bývalé školy v předzahrádce; v roce 2022 restarována a následně přemístěna na zatravněný pozemek před čp. 84 (na ppč.1042/1).