kostel sv. Jakuba a Filipa

Zděná, omítaná, orientovaná stavba. K obdélné lodi připojen užší presbytář zhruba čtvercového půdorysu s okosenými nárožími. Po S straně čtyřboká věž s oratoří v 1. patře. Před Z stěnou lodi zhruba čtvercová předsíň; drobná obdélná předsíňka také před J vstupem do lodi. Loď je kryta valbovou střechou s eternitovými šablonami. Fasády jsou členěné předsazeným soklem a fabionovou římsou; při horních rozích podélných stěn kruhové plastické terčíky. Na Z straně obdélný vstup, v S a J stěně dvě půlkruhem sklenutá okna. Presbytář je opatřen nižší sedlovou střechou, na V s valbou, krytou eternitovými šablonami. Na V konci hřebene křížek. Závěr rovný. Fasády hladké, korunní římsa přechází z lodi. V J a V zdi obdélné okno s půlkruhovým záklenkem. Věž má zastřešení ve tvaru projmutého jehlance s okosenými hranami, které přechází v osmibokou lucernu. Lucerna krytá pozinkovaným plechem má obdélné otvory s půlkruhovými záklenky a je završena jehlancovou stříškou s hrotnicí. Fasády věže hladké, členěné profilovanou korunní římsou, která je ve střední části obloukovitě zvednutá. V Z zdi opukový portálek. V 1. patře v S a V zdi a ve 3. patře na S, V a Z straně obdélná okna se stlačeným záklenkem; okolo oken šambrány s vyznačenými klenáky a parapetními římsami. V plochách vyklenutí římsy hodinové ciferníky. Západní předsíň je zastřešena sedlovou střechou s valbou, pod eternitovou krytinou dochován šindel. Sokl lehce předsazený, římsa fabionová. V Z zdi pískovcový(?) portál se segmentovým záklenkem s klenákem, v S a J zdi obdélné okénko. Jižní předsíň opatřena valbovou střechou krytou eternitovými šablonami. Korunní římsa fabionová.