zámecký pivovar

Východním směrem od budovy zámku stojí rozlehlá zčásti jednopodlažní a zčásti dvojpodlažní zděná a omítaná budova zámeckého pivovaru. Je členěna soklem, patrovou a profilovanou korunní římsou a obdélnými okny se šambránami. Severní průčelí je celkem o dvanácti okenních osách. Budova je tvořena dvěma částmi. Západní část budovy o téměř čtvercovém půdorysu má sedlovou střechu s polovalbou na severní straně, krytou šablonami. Východní členitá část budovy o zalomeném obdélném půdorysu má střechy převážně sedlové, kryté plechem. Na JZ straně pivovaru nad bočním vstupním portálem je vsazen kamenný oválný reliéfní znak s chronogramem v latinského nápisu. Na SZ straně se dochovala původní ohradní zeď s měkkou omítkou, na V cihlový plot nahozený tvrdou omítkou. Předmětem ochrany je pivovar s podzemím na vymezeném pozemku.