činžovní dům

Řadový třípatrový dům s výrazně neogoticky pojednanou fasádou o 5 osách sdružených oken. V prostřední ose v 1. patře vystupuje arkýř na kamenných krakorcích. Otvory výkladců a průjezdu v přízemí hrotité, stejně tak i okna arkýře a francouzského okna ve střední ose 2. patra mají gotizující záklenky. Hlavní římsa je podepřena trojicí prostých konzol (zubořez). Na arkýři a kolem oken je kamenný a štukový gotizující dekor. Jedná se o dvoutraktový průčelní dům se dvěma jednotraktovými křídly kolem malého dvora. Téměř celý objekt je podsklepen valenými cihlovými klenbami (Kudláčkova přestavba). Vstupní chodba z průjezdu je klenutá osmi poli křížové klenby s konzolami zdobené znaky českých měst, na ní navazuje trojramenné pilířové schodiště, do dvora objekt otevřen pavlačemi. Prostory v přízemí jsou zaklenuty segmentově, v interiéru jsou dochovány neogotické dveře s kružbovými nadsvětlíky, dveře do bytů, kování oken.