škola bývalá

Volně stojící budova sestává z dvoutraktového a jednotraktového křídla, je jednopatrová, na sev. straně nad prudce klesajícím svahem s plně odkrytým suterénem. Průčelí čelního křídla je nepravidelně sedmiosé s velmi plochým rizalitem na posledních dvou pravých osách, které jsou mladším přístavkem (1889). Okna v profilovaných šambránách chrání v přízemí v levých osách rovné římsy s hladkými suprafenestrami ještě klasicistního typu, portál ve 3. ose zleva a obě okna na rizalitu nesou trojúhelné frontony. V portálu je osazen klasicistní neprofilovaný kamenný portálek s nadsvětlíkem, dvoukřídlé dveře jsou quasi gotické. Starší levou bočné fasádu o třech osách prolamují okna s bohatě pozdně klasicistně profilovanými šambránami. Naproti tomu mladší pravá boční fasáda spojená s částečně nově vybudovaným pravým křídlem (1889) je celkem sedmiosá (3+4), s tím že nepravidelně rozmístěné střední tři osy jsou v úrovni přízemí (s ohledem na klesající terén ve zvýšeném 1. p.) vybaveny trojúhelnými frontony. Nepravidelnost v řešení fasády ukazuje, že i zde byly využity starší konstrukce. Ještě mladšího původu je dvorní přízemní stavení, zcela novodobé je pak řešení dvorního vchodu. Na domě je drobná pamětní deska někdejšího ředitele školy Jana Zelenky-Hajského, který „dne 11. VI. 1942 obětoval život pro vlast“.