Čertův mlýn

Vlastní bývalý mlýn je tvořen hlavní patrovou budovou, přízemní budovou (původně hospodářského charakteru) a ohradní zdí s branou. Hlavní obytná jižní budova je zhruba čtvercového půdorysu, patrová. Střecha je sedlová, ve střeše dvě střešní okna. Na straně do dvora je v prvním patře dřevěná pavláčka. Objekt je podsklepen. Ve sklepě valená klenba. Zdivo je kamenné. Severní hospodářská budova je přízemní, protáhlého obdélnéhoo půdorysu. Budova je podsklepena. Sklepy s valenou klenbou vybíhají ve střední části do přilehlé stráně. Zdivo je kamenné. Střecha je sedlová menšího sklonu nežli u hlavní budovy. Ve střeše do dvora tři střešní okna podkrovní vestavby. Původně hospodářský objekt nyní slouží k bydlení. Obě budovy jsou spojeny ohradní zdí. Ve zdi je na východě prolomena zaklenutá brána hlavního vjezdu. Menší zaklenutá branka se nachází v ohradní zdi severně od hlavní budovy. Přilehlé pozemky jsou zahradnicky upraveny a částečně zastavěnyy drobnými stavbami. Tyto stavby nejsou předmětem památkové ochrany. Západně od hlavních budov mlýna byl dříve rybník.