zámek

Zámek se nachází na mírném návrší v severní části městečka, nedaleko kostela a náměstí. Volně stojící patrová budova na vyrovnávacím soklu je postavena na půdorysu písmene E s hlavním průčelím obráceným na jih, směrem k obci, a s nestejně dlouhými bočními křídly a středním schodišťovým rizalitem, které jsou orientovány na severní stranu do dvora. Hlavní průčelí je ve středu členěno mělkým rizalitem završeným nízkým trojúhelným štítem, v jeho rozsahu je předsazen protikus na toskánských sloupech, přístupný ze zahradního parteru dvouramenným segmentovým schodištěm a v patře využitý jako balkon. Rizalit je v každém podlaží otevřen trojicí půlkruhově zaklenutých otvorů (po bocích vstupy, střed slepý), po stranách je hlavní průčelí prolomeno vždy pěti vysokými obdélnými okny. Kordonové římsy dělí fasádu na tři úrovně. V suterénní úrovni jsou menší okna, v rizalitu arkáda, výše jsou okna rámována lištovými šambránami, v přízemí navíc s nadokenními římsami. Schodišťový rizalit na severní straně je v přízemí otevřen půlkruhově završeným vstupem, v patře jsou tři vysoké půlkruhově zaklenuté okenní osy, na bočních fasádách po jedné ose. Po jeho stranách je severní fasáda hlavního křídla otevřena trojicí oken v západní části, ve východní části pouze dvě osy, v úrovni třetí je novodobý přístavek. Západní fasáda bočního křídla je prolomena šesti okenními osami, směrem do dvora čtyřmi osami a vstupem. Východní křídlo je poznamenáno novodobou, neomítanou přístavbou nerespektující členění ostatních fasád. Co se týče vnitřní dispozice, pokoje jsou orientovány po vnějším obvodu stavby a kolem dvorní části obíhá chodba. Prostory v přízemí jsou sklenuty valeně s výsečemi, v patře jsou plochostropé místnosti. Krov je barokní (ležatá stolice), zámek je zastřešen soustavou valbových střech.