kostel sv. Cyrila a Metoděje

Neorientovaná obdélná jednolodní stavba s hranolovou věží v jižním průčelí a s odsazeným segmentovým závěrem se štíhlou sanktusovou vížkou na severní straně. Trojosé západní průčelí s osově zakomponovanou hranolovou věží je členěno nárožními opěráky a středním mírně vystupujícím rizalitem. V přízemí ve střední ose situován hlavní vstup do kostela s dvoukřídlými dřevěnými dveřmi zasazenými do hluboké špalety. Po stranách vstupu úzké půlkruhově zaklenuté niky, v nichž jsou osazeny sochy sv. Cyrila a sv. Metoděje. V patře průčelí tři pravoúhlá okna půlkruhově završená, zasazená do hluboké špalety. Střední rizalit je akcentován obloučkovým vlysem, který zdobí tři drobná úzká půlkruhově završená okénka. Úseky profilované podstřešní římsy vymezují hladký trojúhelníkový štít, do něhož je vsazena hranolová věž. Zvonicové patro věže je členěno nárožními pilastry s iónskou hlavicí, prolomeno po jednom půlkruhově zaklenutém okenním otvoru s dřevěnou žaluzií, průběžná korunní římsa se vypíná nad kruhovým hodinovým ciferníkem. Nízká stanová stříška je završena štíhlou osmibokou věží s lucernou, makovicí a jednoramenným křížem ve vrcholu. Boční fasády kostela zdobeny opěrnými pilíři, které plochu fasády člení na čtyři pole. Ve třetí ose je prolomen pravoúhlý vstup. Okna jsou pravoúhlá s půlkruhovým záklenkem, zasazena do hladké hluboké špalety. K segmentově ukončenému presbytáři jsou na východní a západní straně přistavěny přízemní stavby. Sakristie na východní straně přístupná po schodišti. Plocha fasády zdobena pilastry s římsovými hlavicemi v nároží a drobnými půlkruhově završenými okny. Hladká fasáda akcentována průběžnou kordonovou římsou vymezující kladí, na něž dosedá podstřešní profilovaná římsa nesoucí sedlovou střechu nad závěrem segmentově zaoblenou. Nad presbytářem sanktusníková věžička. Interiér kostelní lodě je členěn pilastry s římsovou hlavicí vymezující pole zaklenutá pruskými plackami. Kněžiště osvětleno dvěma bočními okny, zasazenými do hluboké špalety. Kruchta s trojboce tvarovanou poprsní je nesena dvěma štíhlými dřevěnými mramorovanými sloupy s korintskými hlavicemi.