severní budova předzámčí - lesovna

Jednopatrová budova na půdorysu písmene L. Budova členěna podezdívkou s kamenným obkladem, hladká fasáda akcentována zdvojenými pilastry v nárožích. V přízemí v levé části budovy situovány dva pravoúhlé vstupy přístupné po dvouramenném schodišti a v pravém rohu obou spojených budov se nachází další tři vstupy do budovy. Asymetricky a tvarově různá okna v přízemí 5 + 2 jsou lemována hladkou šambránou na parapetní římse. První patro odděleno hladkou návojovou římsou, na níž jsou posazena asymetricky umístěná pravoúhlá okna shodné architektonické profilace, v počtu 13 + 3. Boční strany objektu s hladkou fasádou zdobenou profilovanou návojovou římsou. Severní vnější fasáda budovy shodného architektonického členění prolomena asymetricky umístěnými okny pravoúhlého tvaru. Západní fasáda objektu prolomena 16 pravoúhlými okny asymetricky rozmístěnými v přízemí i v patře, kde okna nasedají na hladkou návojovou římsu. Podstřešní profilovaná římsa nese valbovou střechu, v níž jsou osazena okna typu volského oka. Střešní krytina pálená taška.