manýristická kašna

Na osmiboké základně nízký sokl ukončený zaoblenou římsou s krycí deskou, do níž je vsazeno těleso fontány. Spodní část fontány je tvořena čtyřmi karyatidami v podobě okřídlených mořských panen (mytologických Meluzín) s rozdvojeným ocasem sedícími na delfínech. Meluzíny jsou okřídlené a na ramenou nesou podušky, na nichž spočívají výrazně manýristicky modelované hlavy mořských příšer v podobě stylizovaných draků a lvů. Kašna završena nádrží ve tvaru mušle akcentované maskarony, která je podpírána kozlími hlavami a hlavami satyrů. Uprostřed mušle na podnoži socha boha vína Baccha, který v mírném kontrapostu s uvolněnou pravou nohou drží v náručí měch z ovčí kůže. Jeho hlava mírně pootočena vlevo s pohledem vzhůru. Postavou probíhá mírný esovitý pohyb. Fontána vymezena kamennou novodobou nádrží ve tvaru kvadrilobu.