socha sv. Floriána

Samostatně stojící, nad zemí vysoká 2, 95 m, pískovcová skulptura. Půdorysně křížový postament (60 x 90 cm) se skládá z masivního soklu (část je dnes pod úrovní terénu) a dříku, který má po stranách protáhlá volutová, ornamentálně zdobená křídla. V čelní části reliéf erbu Salm-Neuburgů se dvěma helmy s klenoty. Na zadní straně dříku reliéf dělené kartuše, v horní části s dvěma lososy, v dolní s vinným hroznem, nad kartuší okřídlená hlavička. Profilovaná římsa nese nízký plintus, na němž stojí v kontrapostu skulptura světce v tradičním ikonografickém pojetí v antikizující zbroji. Korouhev drží v levé a džberem v pravé ruce hasí hořící dům. Výška sochy světce s plintem činí 1, 65 m a výška postamentu 1, 28 m. Na přední straně soklu je nápis kapitálou a kurzívou s chronogramem: HIC stat perqVeM /... další řádky pod terénem, podle zápisu v evidenční kartě z roku 1966 pokračuje nápis: OPPIDI HIC COLAE IVIT / AB IGNE STANT. Na zadní straně rovněž nápis kapitálou a kurzívou s chronogramem: StathIC /....... další řádky pod terénem. Pod nápisem na přední straně soklu letopočet 1766.