radnice

Ve středu náměstí situována volně stojící jednopatrová budova trojtraktové dispozice na obdélném půdorysu, s přízemní síní. Z hřebenu stanové střechy je vystavěna polygonální věž se čtyřmi ciferníky. Věž je zakončena cibulovou střechou s lucernou a makovicí. Přízemí budovy členěno pásovou rustikou, patro nad kordonovou římsou zdobí lizénové rámy. Ve vlysu pod korunní římsou vpadlé zrcadlové rámy. Dvoukřídlá okna jsou pravidelně uspořádaná do 6 x 5 okenních os, členěná do kříže. V severní a jižní fasádě prolomen půlkruhově zaklenutý vstup, provázený postranními pilastry s kompozitními hlavicemi, nesoucími kladí s rozeklaným trojúhelníkovým frontonem. Nad jižním vstupem je v tympanonu umístěn erb města Jeseník, doprovázený letopočtem 1710: v kartuši umístěný štít se znamením orlice, která nese na hrudi perisonium s křížem. Pod orlicí zobrazen medvěd, jenž je po stranách doprovázen zmíněným letopočtem 1710. (reidentifikace, září 2005)