socha sv. Jana Nepomuckého

Volně stojící skulptura s podstavcem je situována ve svahu pod kostelem. Postava světce je zachycena v obvyklém ikonografickém schématu - kanovník s plnovousem v postoji kontrapostu, s biretem na hlavě, oděn do kněžského roucha složeného z alby, rochety a s kožešinovou pláštěnkou přes ramena; v pravé ruce drží kříž s korpusem Krista, přes níž je přeložena palmová ratolest. Levou ruku má položenou na hrudi. Kolem hlavy, skloněné mírně k pravému rameni, má svatozář s pěticí hvězd. Hranolový podstavec s širším základovým soklem a několikerým horizontálním konvexním tvarováním v horní části vrcholí římsovou hlavicí, složenou z pravoúhlé předsazené desky. Ta přechází do užší, ve spodní části konvexně-konkávně vybrané a v horní části hladké základny pro sochu. V přední části je do základny sochy umístěn kovový hák se zavěšenou lucernou. Na čelní straně soklu byl proveden zlacený kurzivní nápis: Tuto sochu / svatého / Jana Nepomuckého / z lásky / k Bohu a Janu svatému / vlastním nákladem / postavit nechal / Tomáš Ostřížek / soused Boleradický / s manželkou svou Kateřinou / roku 1832 //. Na rubu soklu rovněž dochován zlacený kurzivní nápis: Swaty / Jene Nepomucky / Oroduj za nas //. K obnově díla došlo roku 1929.