výrobní budova I.

Hlavní hloubkově orientovaná patrová tovární budova se obrací k silnici štítovým průčelím. Vzhledem ke kolmému osazení vůči svahu právě v průčelí vystupuje sklepní podlaží nad povrch jako přízemí. Nad sklenutým drobněji děleným sklepem se nacházejí nadzemní podlaží s celootevřenými halovými prostory. Budova je zděná, převážně cihelná, suterénní ale místy i nadzemní zdivo kamenné. Plackové klenby suterénu mají přízední pasy. Stropy nad dalšími podlažími jsou dřevěné, trámy jsou uprostřed traktu nadlehčeny ocelovým I profilem, podpíraným dřevěným středovým sloupkem. Prostě elegantní klasicistní budova je členěna pravidelným rytmem oken a mezipodlažní kordonovou římsou. Dále objekt zpodrobňují dvojdílná čtyřkřídlá desetitabulková okna. Štítové průčelí je sražené polovalbou. Střechu z pálených bobrovek rozvlňují dvě řady volských ok.