městský dům

Dvoupatrový částečně podsklepený dům zastřešený z větší části sedlovou střechou. Základní vnitřní dispozice v přízemí dvoudílná čtyřtraktová, čtvrtý trakt tvoří dvorní křídlo s otevřeným schodištěm, záchody a pavlačí. V patrech je dispozice rovněž čtyřtraktová, dvoudílná je však pouze ve dvorní části domu.Všechny vnitřní prostory s výjimkou sklepů plochostropé, sklepy klenuté segmentovými klenbami. Podlahy a výplně dveřních a okenních otvorů novodobé. Krov vaznicový z doby výstavby objektu. Uliční průčelí dvojosé dvoupatrové s eklektickou výzdobou, v přízemí pojednané pásovou rustikou, v 1. patře kombinaci s pilastry a další štukovou dekorací, ve 2. patře volná reminiscence tektonických prvků. Průčelí zakončuje vysazená desková římsa, nesená volutovými konzolkami. Vstupní dveře jsou replikou původních, okna jsou novodobá, vyklápěcí, pouze členěním respektující starší stav.