městský dům

Dům je situovaný v Pražské ulici, naproti evangelickému kostelu. Podélně orientovaný řadový jednopatrový nájemní dům kryje sedlová střecha s drážkovou krytinou. Fasáda je asymetrická, v přízemí čtyřosá, v patře trojosá, v přízemí členěná pásovou bosáží a dále horizontálně rozdělená průběžnou kordonovou římsou a zakončená hlavní římsou. Vertikálně je průčelí hmotově pročleněno do tří dílů. Po levé straně je plochý rizalit, který v patře vystupuje jako mělký arkýř, na pravé straně je situovaný portál a nad ním arkýř nesený dvěmi konzolami, střední díl je plochý. Nad hlavní římsou se zvedá atika s dvěma nestejně velkými obloučkovými štíty "táborského" typu. Okna mají jednoduše profilované šambrány, doplněné v patře nadokenními římsami. V patře uprostřed je situované velké segmentově završené okno. Portál má bosovanou archivoltu, vjezd byl novodobě rozšířen. Patro zdobí dekorativní neorenesanční malby - terče s profily Jana Husa a Jana Žižky, dekorativní rostlinné motivy v parapetu oken, pod prostředním oknem navíc doplněné páskou s nápisem "DEJ BŮH ŠTĚSTÍ". Ve dvoře stojí drobný objekt s pultovou střechou. Předmětem ochrany je dům čp. 342 a vymezený pozemek.