kostel sv. Kateřiny

Orientovaná podélná jednolodní stavba ze smíšeného zdiva, zastřešená sedlovou střechou krytou eternitem. Protáhlé obdélné kněžiště stejné výšky jako loď je výrazně odsazené. V ose kněžiště na východní straně přiléhá sakristie. Boční vchody v jižní a severní lodi jsou chráněné pravoúhlými předsíněmi. V ose západního průčelí vysunutá čtyřboká věž s vnějším schodišťovým přístavkem, zastřešená zvonovnicí se čtyřbokou lucernou s osmibokou cibulovou bání. Sanktusník osmiboký. Věž a sanktusník jsou oplechovány. Čtyřpatrová věž i schodišťový přístavek jsou na nárožích armovány kamennými kvádry a omítnuty hrubou vápennou omítkou. Ve čtvrtém patře věže čtyři gotická hrotitá okna v jednoduchém kamenném ostění s okosenou hranou. V přízemí západního věžního průčelí kamenný gotický portál s přetínavými pruty, vyrůstajícími z vyžlabených vřetenových a diamantových patek. Ve druhém patře věže, na vnějším líci západního průčelí kamenná nápisová deska s reliéfním znakem Boskoviců a latinským nápisem: ANNO DOMINI 1563 – VERBUM DOMINI MANET IN AETERNUM SI DUES NOBISCUM QUIS CONTRA NOS.