kostel sv. Jakuba Většího

V centru obce na mírně vyvýšeném místě na jih od průjezdní komunikace stojí areál kostela. Zahrnuje původně středověký kostel, bývalý hřbitov a samostatnou pohřební kapli Korbů z Wiedenheimu.Obehnán je ohradní zdí. Kostel je kombinací jednolodní podélné orientované stavby s centrálou. Ze středověké stavby se zachoval pravoúhlý presbytář, nynější sakristie, dále východní část obdélníkové lodi, přestavěné na současný presbytář,a západní část lodi. Při přestavbě byl do středu vsazen rondel, jehož průměr je větší než šířka původní lodi. Na západě k lodi přiléhá předsíň s věžovitou zvonicí.Fasády jsou bohatě zdobené. Na obou bocích, mezi dvojicí jonských sloupů jsou portály s ozdobným nástavcem s volutami a kartuší. Loď je kryta kupolí vyvrcholenou osmibokou lucernou. Klenby a stropy jsou pokryty freskovými malbami z 18.století s náročnými figurálními motivy. Vybavení kostela je velmi kvalitní, s bohatou sochařskou a řezbářskou výzdobou. Sakristie má křížovou klenbu. Na stěnách i klenbě je zachována středověká fresková výzdoba. Kostel obklopuje původně středověký hřbitov vymezený kamennou omítanou ohradní zdí. Dva barokní pískovcové náhrobky jsou vezděny do sloupků jižní branky. Na východě je hrobka Korbů z Weidenheimu. Z vnější strany je patrová, ze hřbitova přízemní.Vnitřní prostor je valeně klenutý, s červeným mramorovým oltářem a křížem na kterém je bílý korpus. Po stranách ve třech řadách nad sebou jsou hrobky kryté kamennými deskami s nápisy. Odtud v podlaze vstup do spodního podlaží.