kaple Panny Marie

Orientovaná stavba na čtvercovém půdorysu se zaobleným nárožím, na východě přiléhá odstupněná nižší apsida. Kolem stavby obíhá vysoký sokl, nahoře profilovaná římsa. Loď osvětlena dvěma půlkruhově zaklenutými okny, rovněž také v apsidě. Na severní zeď přiléhá dřevěná pavláčka s krytým schodištěm na kruchtu. Loď kryta cibulí s osmibokou lucernou, rovněž krytou cibulí. V průčelí půlkruhově zaklenutý vchod, se zdůrazněným klenákem a patkami v kamenném ostění. V klenáku AD 1734. Nad ním štítový rámec s vystouplou profilovanou vypjatou římsou. Nad římsou okno s plným obloukem a podokenní římsou. Vnitřek kaple: loď sklenuta křížově, kruchta dosahuje až k apsidě. Triumfální oblouk lemován lisénami a nikami. Apsida sklenuta konchou a lunetami.