kaple Panny Marie

Kaple Panny Marie je zděná, omítnutá stavba na příčně obdélném půdorysu. Průčelí rámováno dvěma polosloupy s ozdobnými hlavicemi s volutovými závitnicemi a maskarony ve vrcholu. Vstup do kaple pravoúhlými dveřmi s půlkruhovým proskleným nadsvětlíkem, nad nímž je ve štuku proveden reliéf Veroničiny roušky. Obíhající kladí zalamováno. Průčelní štít je ve střední části segmentově vypnutý, akcentovaný profilovanou krajní římsou. Nad vstupem ve středu kladí dřevěná deska s nápisem: 1684 / AVE MARIA / 1749. Boční stěny členěny lezénami nesoucími profilovanou římsou vymezující hladké kladí. Zadní rohy ujmuty s vloženým čtvrtsloupem z omítaného pískovce. Na zadní straně kaple pískovcová deska s vysekaným maiuskulním nápisem: LETA PANIE 1684 DNE 10 MAIE / GEST TATO BOŽI /MVKA WYSTAWENA / KE CTI A CHWALE BOŽI Z NAKLADV PANA / GIRZIKA KAFONIKA TEN ČAS POLESNIHO / GHO. K. M. PANSTWI ZDANSKEHO / A BOSSOWSKEHO. V interiéru kaple zaklenuta kopulí se štukovým členěním a ukončena nikou s konchou. V nice uzavřené prosklenými dveřmi dřevěná socha Panny Marie s Ježíškem.