kostel sv. Jakuba

Podélná jednolodní orientovaná stavba s trojboce ukončeným presbytářem na východní straně a hranolovou věží na západě. K severní a jižní straně lodě přistavěny dvě čtvercové boční kaple a k severní straně kněžiště sakristie, rovněž na čtvercovém půdorysu. Presbytář prolomen dvěma protilehlými vysokými okny, přičemž u okna na severní straně je dochováno okno s lomeným obloukem a na jižní straně je okno zasazeno do půlkruhově završené špalety. V lodi jsou novodobá okna zasazena do segmentově završené špalety. Loď podepřena na každé straně jedním opěrným pilířem. Vstupy do kostela dřevěnými dveřmi v pravoúhlých špaletách. Hranolová věž včleněna do západního průčelí kostela a akcentována subtilními volutovými křídly po stranách. Ve věži pravoúhlá okna se segmentovými záklenky nepravidelně rozmístěna, v prvním patře střílnové okénko. Ve zvonicovém patře věže na všechny čtyři strany prolomena okna v půlkruhové hladké špaletě. Fasáda hladká, završená podstřešní profilovanou římsou. Věž kryta stanovou stříškou s pálenou střešní krytinou. Loď sedlovou střechou, která nad sakristií přechází ve tři úseky valbových stříšek. Nad bočními kaplemi sedlové střechy zakončené valbou. Presbytář zaklenut v závěru klínovými žebry s výžlabkem sbíhajícími se do kruhového svorníku s reliéfním dekorem. Triumfální oblouk s mohutným klínovým žebrem na konzolách s krycí deskou. Loď zaklenuta valenou klenbou se styčnými lunetami a její stěny rytmizovány pilastry s jednoduše profilovanou římsou. Hudební kruchta nesena třemi mohutnými oblouky mezi dvěma pilíři s předloženými pilastry.