banka

Dům leží západně od centra města na rohu ulice J. A. Komenského a Kostelní (jihovýchodní roh Komenského náměstí). Na východní straně na něj navazuje dům č.p. 2486. Jižní fasáda je otočená do uličky U Zlatého lva. Jedná se o nárožní městský dům s nepravidelným půdorysem a se 3. NP, 1. PP a využívaným podkrovím. Střecha je sedlová nad nárožím původně zvalbená, nyní je zde novodobý skleněný štít. Střešní krytinou je břidlice. Podkroví je prosvětlené několika střešními okny. Severní fasáda je čtyřosá, přízemí je zdobeno lineární pásovou bosáží, půlkruhově zakončené výkladce jsou chráněny kovanou mříží a nad nimi jsou klenáky tvaru akantového listu. Nad jednoduchou kordonovou římsou běží průběžná parapetní římsa. Pod parapety oken jsou štuková zrcadla s dvojicí konzol. 2. a 3. NP je rovněž zdobeno lineární pásovou bosáží. Okna jsou lemována šambránou v dolní části rozšířenou dvojicí volut. Nad okny 2. NP je trojúhelníkový fronton na dvojici konzol. Patra odděluje parapetní římsa. Okna v 3. NP jsou lemována šambránou, nadokenní římsy jsou rovné, korunní římsa je konzolová. Západní fasáda je řešena obdobně jako severní, pouze na jihu je přistavěna ještě jedna osa, kde jsou v přízemí garážová vrata a nad nimi dvoupatrový arkýř. Zkosené „nároží“ mezi severní a západní fasádou je tříosé. V přízemí je široký zcela novodobý vstup, výzdoba 1. a 2. patra je rozšířena o pilastry s hlavicemi, které oddělují jednotlivé okenní osy. Střední osou v 2. NP je novodobý balkónek. Jižní fasáda je řešena obdobně jako předchozí (jednodušeji). V 1. NP jsou místo výkladců dvě řady menších oken nad sebou Zadní fasády jsou zcela utilitární členěné pouze okenními otvory a vystupuje z nich kruhový schodišťový rizalit. Omítky jsou hladké ve dvou odstínech okrové barevnosti. Interiéry jsou zásadně přestavěny.