zastavení V. s motivem "Ukřižování Krista"

Edikulová kaple je tvořena jednoduchým nečleněným soklem s odstupňovanou římsou. Na něj dosedá poměrně hluboký výklenek s výjevem provedeným v mělkém reliéfu, orámovaný po stranách dvojicí pilastrů. Ty obsahují mělké niky s reliéfními figurami světců doplněné jejich jmény (Vpravo sv. Eustach, jemuž u nohou leží jelen s křížem na hlavě – vtělení Krista, které přivedlo Eustacha ke křtu). Ve cviklech jsou umístěny opět reliéfně provedené figurky andílků nesoucích arma christi (Levé putto se sloupem, pravé se žebříkem). Nad hlavicemi pilastrů a vrchní římsou se nachází segmentový tympanon zdobený akantovou rozvilinounesoucí letopočet 1691 a ozdobně složený fundátorův monogram obsahující písmena MOT. Monogram je zdoben hraběcí korunou. Kaple je ukončena dvojicí koulí, vztyčených po stranách nad pilastry a centrálně umístěným, snad původně kotvovým křížkem. V. zastavení – Ukřižování. Z reliéfu nezbylo nic. Kromě kříže tu snad byla zobrazena Marie z Magdaly, Panna Marie a její sestra. Vlevo sv. Achác, pomocník proti strachu ze smrti, s ratolestí, křížem a trnovou korunou.