zastavení VI. s motivem "Snímání z kříže"

Edikulová kaple je tvořena jednoduchým nečleněným soklem s odstupňovanou římsou. Na něj dosedá poměrně hluboký výklenek s výjevem provedeným v mělkém reliéfu, orámovaný po stranách dvojicí pilastrů. Ty obsahují mělké niky s reliéfními figurami světců doplněné jejich jmény (Vlevo sv. Jiljí s poutnickou holí a laní, která mu jako Boží posel pomáhala v jeho poustevnickém životě. Vpravo sv. Kateřina, na hlavě má korunu, v levici ratolest, v pravé ruce meč a u nohou část kola, na němž měla být mučena). Ve cviklech jsou umístěny opět reliéfně provedené figurky andílků nesoucích arma christi (Levé putto nese nápis INRI, pravé Veroničinu roušku). Nad hlavicemi pilastrů a vrchní římsou se nachází segmentový tympanon zdobený akantovou rozvilinounesoucí letopočet 1691 a ozdobně složený fundátorův monogram obsahující písmena MOT. Monogram je zdoben hraběcí korunou. Kaple je ukončena dvojicí koulí, vztyčených po stranách nad pilastry a centrálně umístěným, snad původně kotvovým křížkem. VI. zastavení – Snímání z kříže. Opět bez reliéfu, který by měl zobrazovat kladení Krista do klína Panně Marii po jeho sejmutí z kříže.