zastavení VII. s motivem "Kladení do hrobu"

Edikulová kaple je tvořena jednoduchým nečleněným soklem s odstupňovanou římsou. Na něj dosedá poměrně hluboký výklenek s výjevem provedeným v mělkém reliéfu, orámovaný po stranách dvojicí pilastrů. Ty obsahují mělké niky s reliéfními figurami světců doplněné jejich jmény (Vlevo sv. Barbora s ratolestí a kalichem s hostií, vpravo sv Markéta s křížem v pravici, jímž zahnala zlo – draka, ležícího jí u nohou). Ve cviklech jsou umístěny opět reliéfně provedené figurky andílků nesoucích arma christi (Levé putto svírá trnovou korunu, pravé nese hřeby). Nad hlavicemi pilastrů a vrchní římsou se nachází segmentový tympanon zdobený akantovou rozvilinounesoucí letopočet 1691 a ozdobně složený fundátorův monogram obsahující písmena MOT. Monogram je zdoben hraběcí korunou. Kaple je ukončena dvojicí koulí, vztyčených po stranách nad pilastry a centrálně umístěným, snad původně kotvovým křížkem. VII. zastavení – Uložení do hrobu. Na zničeném reliéfu by měla být Panna Maria, Josef Arimatejský, Marie Magdalena a další, kteří Krista zavinuli do plátna a uložili ho do hrobu.