jižní válcová věž příhrádku

Vysoká válcová stavba věže na pravidelném půdorysu, krytá jehlancovou střechou, je vložena do středu rovného úseku jihozápadní obvodové hradby příhrádku. Vystavěna je z lomového kamene, koruna zdi je vyzděna z cihelného zdiva. Vnější fasáda je v úrovni přízemí prolomena zazděným vstupem zaklenutým segmentovým záklenkem. Výše pak třemi úzkými, obdélnými střílnami, nad nimiž jsou pod korunou zdi širší okenními otvory. K věži přiléhá hradba s ochozem, na nějž ústí segmentově zaklenuté vstupy. Nádvorní strana věže, zčásti krytá přístavbou budovy při hradbě, je v úrovní dřívějšího spodního ochozu prolomena portálem završeným lomeným obloukem, s ostěním z opracovaných kamenných bloků se zkosenými hranami. Přístup do věže vede v přízemí segmentově zaklenutým vstupem po dřevěném šnekovém schodišti až do úrovně horního ochozu. Do věže je rovněž vstup v úrovni horního ochozu na koruně hradby druhotně upravenými vstupy. Vnitřní prostor věže je otevřený do krovu. Jehlancová střecha je kryta keramickou pálenou taškou – bobrovkou.