kostel Povýšení sv. Kříže

V západní části obce situovaná neorientovaná jednolodní stavba s trojbokým závěrem kněžiště a boční k jihozápadnímu průčelí přistavěné sakristii obdélného půdorysu. Hranolová věž je vestavěna do severozápadního průčelí. Objekt je kryt sedlovou střechou nad závěrem zvalbenou, věž potom stanem zakončeným makovicí a křížem. Jako krytina je použit plech. Hladké boční průčelí kostela je prosvětleno dvěma půlkruhově zakončenými okenními otvory. Vstup do kostela je umožněn přes hlavní severovýchodní průčelí s věží. Věž je mírně představěna, takže vytváří rizalit. Nad pravoúhlým vchodem s kamenným ostěním a stříškou je umístěnou okno s půlkruhovým záklenkem. Zvonicové patro odděluje profilovaná římsa obíhající po celém obvodu stavby. Zvonicové patro otevřeno do tří stran okenními otvory s půlkruhovým záklenkem. Nad nimi kulaté hodiny.