dům

Z původního většího domu se zachovala pouze část odsunutá dále do ulice. R. 1965 část při ulici z komunikačních důvodů odbourána. Dům je částečně přistavěný k vnitřní hradební zdi Dům na půdorysu písmene L položeného k ulici delší stranou, ale poněkud šikmo. Je přízemní, pětiosý, zvýšený na levé straně o dvě osy patra. Levá zvýšená část domu je o dvou okenních osách. Fasádu člení v přízemí štukový obloučkový vlys (původně byl po celé délce uličního i dvorního průčelí). Střecha této části domu je valbová. U pravé části domu přeměněna valbová střecha na mansardovou se střešními okny o dvou osách a vestavěno obytné podkroví. Přízemí o třech osách, přičemž prostřední okenní osa byla přeměněna na vstup. Na pravou stranu domu navazovala dříve zídka s brankou; dnes zbořeno.