kaple

Kaple se zvoničkou je situována v mírném svahu na východním okraji nepravidelné, trojúhelníkové návsi. Jedná se o drobnou zděnou stavbu na čtvercovém půdorysu, se zaoblenými nárožími a s pravoúhlým vstupem na jihozápadní straně. Hladké stěny kaple, dříve členěné lizénovými rámy, dnes jen s projmutými obdélnými poli na oblých nárožích bez dalšího barevného členění, jsou završeny mohutnou korunní fabionovou římsou, nad níž je výrazný přesah střechy. Nad vstupem, a ve stejné úrovni i na dalších stranách kaple, jsou půlkruhově zakončené mělké niky. Na severozápadní stěně je pod nikou mělký, segmentově zaklenutý výklenek. Kaple je zastřešena jehlancovou střechou, se čtyřbokou otevřenou dřevěnou sloupkovou zvoničkou, završenou jehlancovou stříškou s křížem. Střechy jsou kryty pálenou taškou bobrovkou.