městský dům

Dům se nachází v mírném svahu ve střední části jižní fronty ulice Čsl. legií. V jižní části parcely dvůr, původně vymezený na východní a jižní straně dvorními křídly s pavlačemi - jižní křídlo renesanční s křížovými hřebínkovými klenbami (památková ochrana zrušena v r. 1977, následně demolováno). Řadový zděný podsklepený jednopatrový dům na obdélném půdorysu s delší stranou ve V-Z směru, krytý sedlovou střechou rovnoběžnou s ulicí, krytina z eternitových šablon. Severní průčelí do ulice Čsl. legií pětiosé, fasádu člení v rozsahu přízemí pásová rustika, přízemí od patra odděluje kordonová římsa s jednoduchým profilem; pod deskovou korunní římsou průběžná štuková lišta. Uprostřed široký vstup s půlkruhovým záklenkem, rámovaný odsazenou šambránou s vrcholovým klenákem, ve cviklech plastická pole. Do přízemí ústí 4 obdélná okna s půlkruhovým záklenkem v šambráně. Okna v patře obdélná (střední okno nad portálem sdružené) v lištových šambránách, protažených dolů až ke kordonové římse; v parapetech obdélná plastická pole, nad překlady v lištovém rámu dvě kruhové rozety s plaménky. Interiér: V místnosti za vstupem z ulice má strop vodorovný omítnutý podhled (novodobá konstrukce).