sousoší sv. Floriána

Sousoší sv. Floriána z r. 1729 představuje výraznou dominantu Palackého náměstí. Jeho mohutný trojlaločný podstavec je obehnaný konkávně tvarovanou trojlaločnou balustrádou z hranolových kuželek, zatíženou v nárožích kamennými koulemi. V horní části dvakrát odstupňovaného podstavce je rytý rám s vyjmutými horními rohy a majuskulním nápisem: Oroduj za nás Sv. Floriáne. Nároží je členěno nízkou volutou, z druhé strany podstavce nápis: Z dobrovolných příspěvků / obnoviti dal hasičský / spolek v Ivanovicích. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou a zalamovanou římsou, na kterou navazuje trojlaločný nástavec s mohutnými volutovými křídly s akantovým dekorem a rytými rámy redukovaného kasulového tvaru. V konkávních prohlubních před rámy jsou situovány postavy světců na podstavcích (sochy sv. Václava, sv. Jana Křtitele a Anděla Strážného). Volutový nástavec je ukončen vyloženou profilovanou římsou, na kterou dosedá vysoká podnož se sochou sv. Floriána v nadživotní velikosti.