stodola a špýchar venkovské usedlosti

V přední části parcely, po pravé straně obytného domu v rohu zahrady stojí roubený špýchárek obdélného půdorysu, krytý sedlovou střechou s taškovým pokryvem. V úrovni zvýšeného přízemí je před hlavním průčelím objektu, obráceným k obytnému domu, předsunutá dřevěná pavláčka, s prkennou poprsní zábradlí, lemující špýchar na 1/2 délky vstupní podélné strany. Otevřená pavlač je krytá předsazenou krempou sedlové střechy nesenou 5, k průčelí kolmo posazenými, dřevěnými trámy. Zábradlí pavláčky je s trámy podepírající střechu spojeno třemi vyřezávanými subtilními sloupky ve tvaru dvou k sobě obrácených kuželek spojených prstencem. Z úrovně podlahy verandy, v její levé polovině, vede jednoramenné jednoduché schodiště do podkroví sýpky, ve středu průčelí se nalézají dva jednokřídlé prkenné dveřní vstupy usazené těsně vedle sebe v dřevěných zárubních, pravou polovinu průčelí ovládá jediné obdélné okno. Ve zvýšeném přízemí sýpky jsou dvě navzájem nepropojené místností s prkennými podlahami. Štíty na obou kratších stranách roubeného objektu jsou jednoduše bedněné, ze svisle kladených prken(na straně k silnici: s jedním prolomeným větracím úzkým okénkem obdélného tvaru). Na obou bočních a zadní delší stranách má sýpka, okenními a dveřními otvory nečleněný, souvislý roubený plášť mezi jednotlivými trámy s hliněným výmazem.