Činoherní studio

Dům č. p. 767 se nachází v městské zástavbě vymezené Střekovským nábřežím a průmyslovým areálem bývalých tukových závodů Setuza. Nárožní pětipodlažní dům je svou jihovýchodní fasádou obrácen do ulice Varšavská a jihozápadní do ulice Kozinova. Obdélný půdorys budovy doplňuje nižší dvorní křídlo s divadelním sálem, které je položeno diagonálně k nároží a vyplňuje téměř celý prostor vnitřního dvora. Budově dominuje zaoblené nároží, které je v úrovni 3.–5. NP. výrazně odsazeno a nad korunní římsou zakončeno mohutným zděným tříosým vikýřem. Uliční fasády domu jsou upraveny jednotně hladkou bílou omítkou, ze které jsou šedou barvou vytaženy vybrané architektonické detaily okenních šambrán a římsoví. Průčelí na jihovýchodní straně je rytmizováno šesti osami, jihozápadní třemi a nároží je do úrovně 2. NP tříosé a od 3. NP čtyřosé. Nárožní partii doplňují dva balkóny se subtilním kovovým zábradlím. První balkón probíhá na šířku pěti okenních os pod okny v 2. NP a druhý balkón je situován ve 4. NP pod dvojicí centrálních os. Parter je na jihovýchodní straně budovy prolomený čtyřmi čtvercovými vitrínami, na které navazuje po levé straně trojice hlavních vstupů do předsálí, zasazená v hlubokých zkosených špaletách. Dveřní výplně vstupů jsou novodobé z plastových profilů. Zbývající krajní osy na jihovýchodní i jihozápadní straně domu tvoří dvojice jednokřídlých vstupů, které vedou do předsálí divadla a na vnitřní schodiště. Hmota obou schodišťových těles se propisuje do členění vnějších fasád lehce předsazeným rizalitem krajních os jihovýchodního i jihozápadního průčelí. Všechny okenní osy v průčelí domu jsou osazena novými plastovými okny z lepených profilů. Jejich členění imituje dělení původních okenních rámu, které byly čtyřkřídlé dělené příčníkem a poutcem do tvaru latinského kříže. Okna v 2. NP zvýrazňuje jednoduchý štukový rámec a odsazená přímá nadokenní římsa. Okna v 3. NP mají okenní šambrány zkosené a doplněné přímou podokenní a nadokenní římsou, suprafenestra má tvar vpadlého segmentového pole. Okenní osy ve 4. NP opět zvýrazňuje jednoduchý štukový rámec, který dále doplňuje průběžná profilovaná podokení římsa. Budovu pohledově zakončuje profilovaná předsazená korunní římsa, nad kterou jsou v úrovni střechy prolomeny na jihovýchodní straně čtyři a na jihozápadní jeden vikýř se sedlovou stříškou. Krov domu má kýlový tvar a je krytý kanadským šindelem.