kaple Nejsvětější Trojice

Kaple z r. 1725 volně stojící ve svahu na volném prostranství. Kaple na čtvercovém půdorysu se zvlněným pláštěm - zvýrazněn je presbytář a průčelí. Kaple má mansardovou střechu. Průčelí je na nárožích rámováno toskánskými pilastry s triglyfy s kapkami nad hlavicemi, které nesou korunní profilovanou římsu. Pravoúhlý vstupní portál má kamenné profilované ostění s uchy, je chráněno úsekem segmentové profilované římsy. Nad portálem je velké polokruhově ukončené okno rámované štukovou páskovou šambránou s klenákem ve vrcholu, z parapetní římsy spadají jednoduché čabraky. Nad korunní římsu vystupuje atiková zídka, nad ní se tyčí drobná hranolová věžička s vpadlými stranami, malinkými volutovými křidélky. Věžička je ukončena makovicí a křížem. Loď je zaklenuta plackou, zdi jsou členěny pilastry s kompozitními hlavicemi.