dům

Dům leží na jižní straně Komenského ulice, v centrální části památkové zóny. Jde o řadový patrový dům, na který na východní straně navazuje dům č.p. 992, na západní straně dům č.p. 771. Hlavní severní průčelí má přízemní parter využit pro dva obchody, přízemí je členěno plastickými pasy a výkladci. Na západní straně je dvojice výkladců, na východní pouze jeden; mezi mini je otevřený vestibul, ze kterého vedou po stranách dva vchody do obchodů, vchod do domu je v hlavní části vestibulu. Výkladce i dveře jsou rámové se skleněnými výplněmi a poutci v horní části. Přízemní parter mezi výkladci obložen leštěnou žulou. Fasáda je v prvním a druhém patře osmiosá, ve třetím patře desetiosá. Patra fasády jsou hladce omítnuta, fasáda a arkýře jsou vertikálně lemovány hladkými pilastry. Druhé a třetí patro je odděleno mezipatrovou římsou. Od prvního patra je fasáda členěna dvojicí trojbokých arkýřů. Krajní osy prvního a druhého okna jsou tvořeny vždy obdélným, dvojitým, do špalety zasazeným oknem s poutcem, které je trojdílné šestitabulkové, horní část okna - trojice tabulek je členěna vertikálními příčkami a geometrickým motivem. Okna mají parapetní římsu, mezi okny prvního a druhého patra jsou dekorativní štukové rámce s motivem. Okna druhého patra mají segmentově vzduté nadokenní římsy, pod nimiž je štukový dekor. Ve třetím patře je dvojice obdélných dvojitých trojkřídlých třítabulkových oken s poutcem. Okna jsou lemována svazkem pilastrů. Oba trojboké arkýře jsou tříosé, okna hlavní osy jsou obdélná dvojitá do špalety zasazená s poutcem trojkřídlá třítabulková, horní část okna je členěna vertikálními příčkami a geometrickým motivem. V bočních osách jsou okna poloviční šířky, dvojitá dvoukřídlá dvoutabulková s poutcem, dále členěna vertikálními příčkami a geometrickým motivem. Okna arkýřů mají průběžné parapetní římsy. Mezi okny prvního a druhého patra jsou dekorativní štukové rámce s dekorem. Okna třetího patra mají parapety zdobené dekorativním geometrickým motivem - štukovou mřížkou. Fasáda je ukončena mohutnou korunní římsou. Na zkosené části střechy je dvojice zděných vikýřů - tvaru pokračujících arkýřů. Totožné jsou i tři okenní osy. Na obou koncích střechy je dvojice malých obdélných vikýřů s dvěma okenními osami a pultovou střechou. Střecha je v přední a zadní části zkosená, jinak plochá, pokryta plechovou krytinou – frankfurtskou taškou.