dům

Stavba stojí na protáhlém obdélném půdoryse. Je patrová, zastřešená sedlovou střechou. Vstupním dvorním průčelím je orientována do dvora, západní štít vzhlíží ke komunikaci. Severní okapní stěna míří do sousedního dvora. Jedná se o učebnicový příklad venkovské obytné stavby na vrcholně středověké vsi. Síň a chlévní část stavby jsou vystavěny z opuky v obou podlažích (asi 3/4 stavby). Čelní obytná část je roubená, s patrem vyneseným na podstávce. Jižní okapní průčelí je devítiosé. V prvé, třetí, páté a sedmé ose jsou umístěny vstupy v přízemí i patře. Druhá a šestá osa prochází ležatým obdélným oknem v přízemí, čtvrtá obdobnými v přízemí i patře. Osmá a devátá okny v přízemí. Okna jsou dvojitá dvoukřídlá dovnitř a ven otevíravá. Členěna jsou do latinského kříže. V deváté ose v patře je další vstup. Obě okna v přízemí obkračuje dvojice podstávkových polí. Pásky podstávky jsou bohatě zdobeny řezbou. Přes celé průčelí, vyjma zadní šestiny, je tažena pavlač, nad vstupem do síně v šesté ose je lomená, zřejmá reakce na vyšší stropy v chlévní části. Stav pavlače je havarijní. Pokus o opravu, který proběhl v minulých pěti letech byl proveden formou likvidace všech vyřezávaných prvků se značnou uměleckou hodnotou a jejich nahrazením běžnými prkny. Dveřní výplně jsou většinou svlakové, prstě svisle bedněné. V hlavním vstupu je standardní tovární výplň z 2. poloviny 20. století. Střecha nad dřevěnou částí stavby je kryta na koso položeným eternitem, na zbytku stavby bobrovkou. Nad pavlačí je v bobrovce tažen mělký větrací pásový vikýř. Tento typ je typický pro střechy, jež byly využívány jako sušárny chmele. V levé zadní části stavby je propadlý krov a střešní konstrukce zcela chybí. Východní uliční štítové průčelí je dvouosé, obě osy procházejí okny v přízemí i patře. Přízemí je zděné, patro roubené. Okna v přízemí jsou dvojitá dvoukřídlá v členění tvaru písmene velké T. Štít je konstrukčně řešen jako vazba párové stojaté stolice. Uvnitř stolice je štít bedněn svisle, při bocích šikmě, v klesajícím směru od stojek stolice. Nad hambalkem je štít bedněn do podoby rybího ocasu, ve stoupajícím směru od středu. Severní průčelí je v úrovni přízemí zděné, patro je roubené v přední části. Jedná se o průčelí vzhlížející do dvoru souseda, proto je slepé. Většina plochy je obepnuta břečťanem, který znemožňuje hlubší průzkum. Zadní štítové průčelí je prosté otvorů, na neomítnutou zeď přímo dosedal prostý, svisle bedněný štít. Tato část je dnes zcela zřícená.