Anglický trakt

Dvoupodlažní objekt zabírá svým zhruba obdélným, směrem k jihovýchodu mírně se zužujícím půdorysem celou šířku hradního ostrohu. Severozápadní průčelí, orientované k paláci, je členěno nepravidelně rozloženými vstupy, a okenními otvory a k jeho severní části přiléhá arkádový ochoz s terasou. V přízemí je prolomeno vstupem do průjezdu, zaklenutým segmentovým záklenkem. Po jeho severní straně je opěrný pilíř a zazdívka staršího vstupu, na jižní straně pak úzký, pravoúhlý vstup. V patře nad průjezdem je prolomeno vysoké pravoúhlé okno a po stranách dvě menší. Průčelí je završeno štítem s mírně ustupujícím lícem, odděleným nevýraznou římsou. Prolomen je třemi okenními otvory. --- Jihozápadní průčelí je v přízemí zesíleno přizdívkou s mohutnými opěrnými pilíři, zakončenou mírně zkosenou plochou pod okny přízemí. Pilíř u západního nároží je zakončen rizalitem, členěným nárožním kvádrováním provedeným v omítce, a prolomeným dvěma okenními otvory. V přízemí je průčelí prolomeno čtyřmi širokými, pravoúhlými okny dosedajícími přímo na přizdívku, v patře jsou tři osově nesouvisející okenní otvory, výše pod římsou pak dvě malá, téměř čtvercová okna. --- Severovýchodní průčelí, vymezené dvěma mohutnými zděnými pilíři, prolamuje v přízemí čtveřice různě velkých oken, v patře pak jsou tři vysoká pravoúhlá okna. --- Jihovýchodní průčelí, k němuž přiléhá na severní straně krátký spojovací krček o poloviční půdorysné šířce, je prolomeno širokým, půlkruhově zaklenutým vjezdem do otevřené části průjezdu, průčelí je završeno trojúhelným cihelným štítem. --- Střecha je sedlová s malou polovalbou nad štítem směřujícím k přednímu nádvoří, krytá pálenou krytinou. Po obou stranách střechy jsou ve dvou řadách nad sebou vikýře.