Prachová věž

Tzv. Prachová věž je situována na jižním konci ostrožny v nároží hradby, ohraničující zadní nádvoří. Samostatně stojící zděná třípatrová budova s mohutnou profilovanou korunní římsou je vystavěna na půdorysu lichoběžníku a zastřešena stanovou střechou. Ze tří vnějších stran je horní část zdiva silně ustoupena, na jižní straně je ve spodní části masivní opěrný pilíř. Stěny věže nejsou členěny, jen na nárožích je omítkové kvádrování. Severní průčelí, obrácené do nádvoří, v dolní části vystavěné z neomítaného zdiva z lomového kamene, má zhruba od poloviny výšky ustupující líc zdiva. V úrovni prvního patra je prolomen pravoúhlý vstup, k němuž vede předložené dřevěné schodiště. V úrovni druhého patra je pravoúhlý vstup osazený mříží, po jehož východní straně je úzké okénko, osvětlující schodiště, obdobné okénko je o patro výše. Výše jsou viditelné dva konce kotevních táhel se závlačí. Na ostatních stranách jsou v úrovni druhého patra prolomeny pravoúhlé okenní otvory zasazené do větších, segmentově zakončených nik. Jižní fasáda je v úrovni třetího patra prolomena pravoúhlým okénkem. Nejvyšší patro je na jižní a východní straně prolomeno čtyřmi úzkými střílnovými okénky, na západní pak jedním okenním otvorem. Těleso věže je v úrovni přízemí plně vyzděno, vyšší podlaží jsou oddělena trámovými stropy. První patro je přístupné ze strany nádvoří a spojené s dalším patrem vloženým schodištěm. Výše vede cihelné schodiště v síle zdiva a nejvyšší patro, se střílnovými okénky, je přístupné jen po žebříku. Na straně nádvoří jsou v interiéru věže osazeny tři krakorce, dříve umístěny v exteriéru starší, dnes nedochované stavby.