socha sv. Jana Nepomuckého

Na vysokém oblačném plintu s okřídlenými andílčími hlavičkami postava sv. Jana Nepomuckého podána v konvenční ikonografii. Sv. Jan Nepomucký stojí v kontrapostu v pokrčenou levou nohou, oděný v kanovnickém rouchu s biretem na hlavě. Postava je mírně esovitě prohnuta, oběma rukama drží před svým tělem diagonálně ležící velký krucifix, který mu pomáhá nést letící andílek. Tělo andílka je opět diagonálně komponováno. Hlava světce je pootočena k pravému rameni a skloněna, pohled je tak upřen na kříž v jeho náruči. Typizovanou tvář lemují bohaté zvlněné delší vlasy a vousy. Kolem hlavy zlacená kovová aureola s pěti hvězdami. U světcovy levé nohy sedí na oblačném plintu druhý andílek. V levé ruce drží mučednickou palmovou ratolest a prst pravé ruky přidržuje u úst na znamení zachování zpovědního tajemství. Figura je osazena na kvádrovém soklu. Dvoustupňová širší patka přechází přes oblounovou římsu v užší střední hranol, který je dole mírně rozšířen a jehož stěny jsou mírně konkávně projmuty. Nahoře je sokl ukončen vyloženou profilovanou římsou. K římse jsou v osách jednotlivých stěn připojeny tři náročně formované reliéfní kartuše, dekorované akanty. Sokl je bez nápisů. Převýšení terénu vyrovnává zděná a dlážděná podesta, ohrazená novodobým kovovým zábradlím s balustrovými sloupky v nárožích.