boží muka zv. Floriánek

Morová boží muka plnila funkci nákladnějších morových sloupů. Na kruhové podezdívce stojí trojboký pilíř (symbolický trojboký půdorys je vyjádřením tří Božských osob) s nikami se sochami morových patronů sv. Floriána, sv. Rocha (odcizena) a sv. Šebestiána. Nad vyloženou římsou je otevřená kaplice s figurami sedícího Krista Trpitele s trnovou korunou na hlavě, držícího třtinu. V nárožích byly na římse původně osazeny tři sochy andělů nesoucích insignie Kristova umučení. Zachován zůstal pouze jeden anděl s hřeby. Architektura boží muky sestává z širší profilované patky, trojbokého pilíře se třemi hlubokými nikami s konchou, pod nimiž jsou prolomeny ještě mělčí segmentové niky. Nároží pilíře jsou zdůrazněna pilastry, nahoře je pilíř ukončen vyloženou profilovanou římsou. Nad římsou otevřená kaplice s obloukovými záklenky, nad ní novější jehlancová plechová stříška dekorovaná florálními motivy s dvouramenným kovovým křížem ve vrcholu.