dům

Dům stojí ve střední části obce severně od Boučkova statku na západní straně místní komunikace, ke které je štítově orientován. Dům je na obdélném půdorysu, dnes celý omítnutý, není možné zjistit, zda je v některých místech pod omítkou původní roubení. Hlavní východní štítové průčelí členěno do čtyř os, zděný štít v dolní části se čtveřicí okenních os ve vrcholu štítu jedno okénko. Okna v přízemí (v části světnice) obdélná dvojitá dvoukřídlá čtyřtabulková osazena do špalety s kamennou profilovanou parapetní římsou. Stejná jsou i dvě střední okna štítu. Krajní okénka štítu jsou půlkulatá, okno ve vrcholu štítu je obdélné, půlkulatě zakončené. Jižní vstupní podélné průčelí členěno v části světnice dvěma okenními osami (okna totožná s okny v průčelí) ve střední části je vstup do síně domu v kamenném pravoúhlém portálu s obdélným nadsvětlíkem, zadní díl domu přístupný dalším vstupem v kamenném pravoúhlém portálu. Mezi oběma vstupy je ještě jedno okno. Střecha sedlová, nad částí světnice s pěti střešními okny. Nad zadním dílem domu je boční pavlač nad níž je protažená pultová střecha jdoucí z hlavního hřebene střechy domu. Pavlač v dolní části jednoduše svisle bedněná, v horní části s profilovaným dřevěným zábradlím, pod nímž je ozdobná obloučková lišta. Pultová střecha nad pavláčkou je nesena čtveřicí sloupků. Severní zadní podélné průčelí rozšířeno o zděný přístavek ve východní části (pravděpodobně novodobý), ve střední části s jednou okenní osou. Střecha sedlová, krytá plechem.